Gerekli Malzemeler:
6-7 tane güllaç yaprağı
1 kg sut
1 su bardagi toz seker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
dövülmüş ceviz
nar ve fındık, fıstık
Hazırlanışı:
Sütü ve toz şekeri derince bir tencereye koyup, ısıtıyoruz. Ateşten indirip içine kakaoyu ve benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolatayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Bir tepsiye güllaç yaprağını serip, üzerine hazırladığımız karışımı gezdiriyoruz. Aralarına dövülmüş ceviz serpiyoruz. Her bir güllaç yaprağı için aynı işlemi uyguluyoruz. Kalan süt karışımını en üstüne döküp arzu ettiğimiz şekilde nar, fındık ve fıstık ile süslüyoruz. Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder