yarım kilo tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
4-5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme un4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tencerede tereyağını eritip, kadayıfı kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. 5-6 dakika sonra toz şekeri ilave ederek, kavurmaya devam ediyoruz. Kadayıflar pembeleşince cevizi de ekleyip iyice kavuryoruz.Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan muhallebisini hazırlıyoruz. Muhallebi için gerekli bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırıyoruz. Kıvamı yoğunlaşıp pişince ocaktan alıyoruz. Hafifçe ıslatıp süzdürdüğümüz borcama kadayıfın yarısını döküp, üzerine muhallebiyi güzelce yayıyoruz. Spatula ile düzleştiriyoruz. Bu arada muhallebinin ılıkla sıcak arası olmasına dikkat ediyoruz. Eğer çok sıcak olursa kadayıflar hamurumsu olur. Son olarak kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine döküp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not; Hazırladığımız tatlıyı kuplara da koyup servis yapabilirsiniz. Yanında dondurmada ikram edilebilr.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder