Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

Zeytinyağlı Sultani Bezelye;

Gerekli Malzemeler;
yarım kilo sultani bezelye
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
1yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kesme şeker
tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Sultani bezelyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı ve sarımsakları soyup küp küp doğruyoruz.Tabanı düz ve geniş bir tencereye önce kuru soğanı ve sarımsakları koyup, üzerine sultani bezelyeyi diziyoruz. Tuz, karabiber ve kesme şekeri de atıp, zeytinyağını gezdiriyoruz. En son da suyunu ekleyip, üzerini yağlı kağıt ve kapakile sıkca kapatıyoruz. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Piştikten sonra soğuyana kadar aynı tencerede bekletiyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder