Gerekli Malzemeler;
1 kilo sultani bezelye
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane domates
1 kaşık salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak sultani bezelyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğruyoruz. Bir tencereye sıvıyağı ve ince ince doğradığımız kuru soğanı koyup kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıyma ve tuz ekleyip kısık ateşte kıymanın suyunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip bir miktar daha pişiriyoruz. Domates ve biber salçasını ekledikten sonra daha önceden yıkayıp suyunu süzdüğümüz bezelyeleri de ekleyip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Bezelye su salacağı için fazla koymuyoruz. Gerekirse 1 çay bardağı kadar sıcak su konulabir. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder