Sayfalar

22 Şubat 2011 Salı

Enginar Yatağında Beşamel Soslu Et;


Gerekli malzemeler;
5 tane enginar
yarım kilo dana kuşbaşı
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Beşamel sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ayrı  bir tencerede soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sırasıyla yeşil ve kırmızı biberi, domatesi küçük küçük doğrayıp tencereye  ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. En son olarak tuzu, baharatları ve salçasını ekleyerek ateşten indiriyoruz. Haşladığımız enginarların ortasına etleri  dolduruyoruz. Süt, un ve tereyağ ile hazırladığımız beşamel sosu etlerin üzerine bolca koyarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder