Gerekli malzemeler;
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 çay bardağı mısır
1 yemek kaşığı un
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
6-7 dal dere otu ve maydanoz
tuz, karabiber ve arzu edilen her türlü baharat
Hazırlanışı;
Öncelikle bezelye ve mısırı ayrı yerlerde haşlıyıp,kırmızı biberi, yeşilbiberi, maydanoz ve dere otunu küçük küçük doğrayıp, kullanmak için hazırlıyoruz. Bir tencerede unu sıvıyağda hafif kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine göz kararı 7-8 su bardağı et suyunu ilave edip kaynamaya başlayınca sırasıyla sebze ve baharatları ekliyoruz. Kaynayıp kıvamlı bir hal alınca tuzunu atıyoruz. Suyu az gelirse kaynamış su ilave ediyoruz. Blenderden geçirmeden taneleri görünür şekilde ikram ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder