Sayfalar

22 Şubat 2011 Salı

Arpa Şehriye Pilavı;

Gerekli Malzemeler;
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane tavuk bulyon
1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı;
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağda şehriyeyi regi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı sıcak su ve tavuk bulyonu  ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Önce hızlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder