Sayfalar

13 Şubat 2011 Pazar

Borani;

Gerekli Malzemeler;
1 kg ıspanak
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı süt
yarım çay bardağı su
yoğurt ve sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı

tuz


Hazırlanışı;
Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayıp, yapraklarını  ayırıyoruz. Bir tencerede tuzlu suyu kaynatıp, ıspanakların yapraklarını kaynayan suya atıyoruz. 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşamasını sağlıyoruz. Delikli kepçe yardımıyla ıspanakları sudan çıkarıyoruz. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekliyoruz.
Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyup, içine unu ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Süt ve suyu ilave edip, karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekliyoruz. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alıyoruz.
Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine döküyoruz. Salçayı tereyağıyla birlikte sos hazırlayıp, üzerine gezdirip, servis yapıyoruz Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder