Gerekli Malzemeler;
1çay bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2
su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzeri İçin:
tereyağ
nane pulbiber
Hazırlanışı:
Pirinci 2 su bardağı soğuk suda haşlıyoruz. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırparak, yumurtayı ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, yoğurtlu karışımı birden döküp, topak topak olmaması için sürekli karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatıbilirsiniz. Ocağın altını kapatıp, bir tavada tereyağını eritip, nane ve pulbiberi atıyoruz. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder