Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yayla Çorbası;

Yayla çorbasını çok sık yapmama rağmen nedense sihirli eller iksirli yemekler adlı yemek  bloğumda sizlerle paylaşmayı unutmuşum. Bloğumun sürekli takipçisi olan bir arkadaşım yayla çorbası yapmak istemiş ve bu blogta bulamamış. Sitem etti ve hemen yayınlamamı istedi. Ben de arkadaşımın isteğini yerine getiriyorum. Bu bloğu takip eden arkadaşlar lütfen arayıpta bulamadığınız bir yemek tarifi olursa mutlaka not düşün. Birlikte yapalım.

Gerekli Malzemeler;

1çay bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Üzeri İçin:
tereyağ
nane pulbiber


Hazırlanışı:
Pirinci 2 su bardağı soğuk  suda haşlıyoruz. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırparak, yumurtayı ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip,  yoğurtlu karışımı birden döküp, topak topak olmaması için sürekli karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatıbilirsiniz. Ocağın altını kapatıp, bir tavada tereyağını eritip, nane ve pulbiberi atıyoruz.   Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder