Gerekli Malzemeler:
1 miktar kaldirik yaprağı
250 gram kuzu eti
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
4 sap taze soğan
2 tanedomates
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı salça
50 gram kadar tereyağı
su
Hazırlanışı:
Kaldirik yapraklarını kuruturken tozlu olabileceği için iyice yıkadıktan sonra, sıcak suya atıp çıkartıyoruz. Bu arada içini hazırlarken önce kuzu etini çok ince ince doğruyoruz.İçine doğranmış maydanozu,dereotunu, taze soğanı, domates ve biberi minik minik doğrayıp ekliyoruz. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı yapraklara koyarak asma yaprağını sardığımız gibi sarıyoruz. Sarma işlemi biten dolmaları tencereye diziyoruz. üzerinetereyağını Ayrı bir tas içinde salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdiriyoruz. Önce hızlı kaynayınca kısık ateşte iç harcı yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder