Sayfalar

12 Aralık 2012 Çarşamba

İstiridye (Kayın) Mantar Kavurması:

Mantarı ailecek çok seviyoruz. Mevsiminde haftada bir kez mutlaka pişiriyorum. Çocuklarında sevmesi beni daha da mutlu  ediyor. Özellikle istiridye mantarının lezzeti ete çok benziyor. Zaten besleyici değerinden hiç bahsetmeye gerek yok. Mantar çeşitli şekillerde pişiriliyor. Çorbası, böreği, poğaçası, makarnası, kavurması....vb. Bu hafta pazarda istiridye mantarını görünce hemen aldım. Kavurmasını yapmaya karar verdim. Buyrun birlikte yapalım.

Gerekli Malzemeler:
1 kilo istiridye mantarı
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber ve pulbiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak temizlediğimiz mantarı yıkayıp havlu kağıtla kuruluyoruz. Yapışmayan teflon tavada zeytinyağını kızdırıp, mantarları yağın içine atıyoruz. Harlı ateşte arkalı önlü kızartıyoruz. Çıkarmamıza yakın tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip ateşten alıyoruz. Hem çok lezzetli hem de yapması pratik. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder