Biz ev hanımları yemek yaparken önce ailenin bütün bireyleri tarafından sevilmesi, lezzetli olması ve tabiki kalorisinin düşük olmasına önem veririz. Hiç kimse özelliklede çocuklar patates kızartmasına hayır diyemez. Aslında kızartma olmayan ama lezzet bakımından eş değer olan fırında elma dilimli patates benim favori yemeğim. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Biz severek yiyoruz. Yapımı da çok kolay. Fazla söze gerek yok. Afiyet olsun.
Gerekli Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, kekik, pulbiber
Hazırlanışı:
Patatesleri temiz bir mutfak fırçası ile yıkayarak, kabuklarıyla elma dilim şeklinde doğruyoruz. Geniş bir kaseye
sıvıyağ ve baharatları ekleyip, patateslere
karıştırıyoruz. Patatesleri yağlı kağıt serili bir tepsiye alıp 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak
olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder