Gerekli Malzemeler:
yarım kilo orta yağlı dana kaburga kıyması
15-20 gram kadar gömlek yağı
3 tane orta boy kuru soğan
tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pulbiber
Dananın kaburgasından alınan etin içine tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pulbiberi (arzu edilen miktarlarda) ve15- 20 gram kadar da gömlek yağını hep beraber kıyma makinasında iki kez çektiriyoruz. Evimde kıyma makinası olmadığı için kasaba rica ediyorum ve çektiriyorum. ve eksi 3-5 derece sıcaklıkta ama kesinlikle buzlukta değil 10 saat kadar bekletiyoruz. 10 saat sonra beklettiğimiz kıymaya bundan sonrası çok dikkat edilmesi gereken şey kuru soğanı blenderdan geçirmeyip, bıçak ile kendimiz minik minik neredyse rendelenmiş kadar ince doğruyoruz. Ve yuvarlak veya uzun köfte şekli vererek ızgarada yada yağsı ama kızgın bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Ama kurutmadan pişiriyoruz. Yanında pilav, patates, salata, makarna ne arzu ederseniz onunla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder