Sayfalar

4 Ekim 2012 Perşembe

Velda'nın Köftesi:

Herkesin güzel yaptığı ve meşhur olan bir yemeği vardır. Beni tanıyan ve yemeklerimi yiyenler genellikle bütün yemeklerimi severler. Ama çok güzel yaptığımı söyledikleri bir şey var ki oda bana özel sık sık yapmaktan ve sunmaktan mutlu olduğum köftem. Aslında köfte yapmak kolaymış gibi görünse de güzel bir köfte yapmak zordur. Ya kuru olur, yada lezzetli olmaz. Şimdi size vereceğim tarif çok lezzetli bir köfte. Tek bir püf noktası var kıyması ve soğanı. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.


Gerekli Malzemeler:
yarım kilo orta yağlı dana kaburga kıyması
15-20 gram kadar gömlek yağı
3 tane orta boy kuru soğan
tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pulbiber

Hazırlanışı:
Dananın kaburgasından alınan etin içine tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pulbiberi (arzu edilen miktarlarda) ve15- 20 gram kadar da gömlek yağını hep beraber kıyma makinasında iki kez çektiriyoruz. Evimde kıyma makinası olmadığı için kasaba rica ediyorum ve çektiriyorum. ve eksi 3-5 derece sıcaklıkta ama kesinlikle buzlukta değil  10 saat kadar bekletiyoruz. 10 saat sonra beklettiğimiz kıymaya  bundan sonrası çok dikkat edilmesi gereken şey kuru soğanı blenderdan geçirmeyip, bıçak ile kendimiz minik minik neredyse rendelenmiş kadar ince doğruyoruz. Ve yuvarlak veya uzun köfte şekli vererek ızgarada yada yağsı ama kızgın bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Ama kurutmadan pişiriyoruz. Yanında pilav, patates, salata, makarna ne arzu ederseniz onunla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder