Krep İçin:
1 su bardağı un
1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
yarım kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir tencerede kısık ateşte ıspanak su salacağı için 1 çay bardağı su ile buhar yardımıyla haşlıyoruz. Bir tavada margarini eritip, minik minik doğradığımız kuru soğanı kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ekleyip, haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Diğer taraftan geniş ve derin bir kaseye un, süt, yumurta ve tuz ilave edrek hiç topak kalmayacak bir şekilde boza kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Teflon tavaya fırça yardımıyla margarin sürerek kızdırıyoruz. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayarak hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alıyoruz. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişiriyoruz.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarıp, tepsiye diziyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder