Gerekli Malzemeler:
3 su bardağı sıkılmış portakal suyu
4 yemek kaşığı toz seker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
süslemek için krem şanti
değişik şekerlemeler
Hazırlanışı:
Yaklaşık 1 kilo kadar olan portakalları iyice yıkayarak suyunu sıkıyoruz. Sıkılan su 3 su bardağı kadar oluyor. Orta büyüklükte bir tencereye portakal suyunu, toz şekeri, nişastayı koyup kısık ateşte pelte kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen pelteyi ıslatıp süzdüğümüz bir cam kaba boşaltıyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Diğer bir yanda krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Soğuyan portakallı pelteyi dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Üzerini krem şanti ve şekerlemelerle süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder