Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

Bisküvili havuç Topları (Cezerye):

Sevgili hanımlar havuç bana göre hem tuzlusu hem de tatlısı yapılan çok güzel bir sebze. Salatası, çorbası, tatlısı derken havuçtan  farklı, çeşitli ve lezzetli yemekler yapılıyor. Şimdi havucun tam mevsimi. Çocukların ve büyüklerin seveceği bir tarif. Yapanlara kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler:
3 tane büyük boy havuç
1 paket petibör bisküvi
tarçın
vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
süslemek için
fındık, fıstık, bisküvi kırıntıları ve değişik şekerlemeler

Hazırlanışı:
Havuçları soyduktan sonra rendeleyip toz şekerle yumuşayana kadar pişiriyoruz. Diğer bir yandan büsküvi ve cevizleri robotta çekip derin bir kaba alıyoruz. Üstüne tarçın ve vanilyayı ekleyip iyice harmanlıyoruz. Soğuyan havuçları da bisküvili karıııma ilave edip iyice yoğuruyouz.
Cevizden daha küçük parçalar alıp yuvarlayıp hindistan cevizine veya fındık, fıstık ve şekerlemelere bulayarak servis tabağına alıyoruz. Bir kaç saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder