Sayfalar

17 Haziran 2011 Cuma

Altın Çilek Reçeli;


Gerekli Malzemeler;
500 gr altın çilek
500 gr toz şeker
 1 taneçubuk tarçın
 1 tane karanfil
 1 çay kaşığı limon suyu
 1 su bardağı su


Hazırlanışı;
 500 grlık altın çileği yıkadıktan sonra  500 grlık toz şekerle beraber bir gece bekletiyoruz.Sabah 1 su bardağı su,çubuk tarçın ve karanfiil ilave ederek kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyerek 10-15 dakika kadar yani koyunlaşıncaya kadar kaynatmaya  devam ediyoruz.Kıvama gelen reçeli soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara koyarak  serin bir yerde saklıyoruz. Kahvaltılarda ve istenildiği zaman servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder