17 Haziran 2011 Cuma
Altın Çilek Reçeli;
Gerekli Malzemeler;
500 gr altın çilek
500 gr toz şeker
1 taneçubuk tarçın
1 tane karanfil
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
Hazırlanışı;
500 grlık altın çileği yıkadıktan sonra 500 grlık toz şekerle beraber bir gece bekletiyoruz.Sabah 1 su bardağı su,çubuk tarçın ve karanfiil ilave ederek kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyerek 10-15 dakika kadar yani koyunlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz.Kıvama gelen reçeli soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara koyarak serin bir yerde saklıyoruz. Kahvaltılarda ve istenildiği zaman servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder