Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

Kremalı Poğaça:

Her hanım gibi bende nerede bir yemek tarifi görsem hemen igilenirim. Geçen gün bir gazetede kremalı poğaça tarifi gördüm. Ve hemen denedim. Ağızda dağılan nefis bir poğaça oldu. Biz ailece çok beğendik. Sizlerle paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.

Gerekli Malzemeler:
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu  kreması (200ml.)
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
peynir
maydanoz 
çörekotu susam

Hazırlanışı:
Yumurtalardan birinin tamamını diğerinin beyazını derin bir kaba kırıp, sarısını bir kenara ayırıyoruz. İçine oda sıcaklığında ki margarini, sıvı yağı ve kremayı katıp biraz yoğuruyoruz. Daha sonra aldığı kadar un, kabartmatozu ve tuz ile bir güzel yoğurup kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp içine peynir maydanoz karışımından oluşan iç malzemeden koyup kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından sürüp çörekotu veya arzuya göre susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Bisküvili havuç Topları (Cezerye):

Sevgili hanımlar havuç bana göre hem tuzlusu hem de tatlısı yapılan çok güzel bir sebze. Salatası, çorbası, tatlısı derken havuçtan  farklı, çeşitli ve lezzetli yemekler yapılıyor. Şimdi havucun tam mevsimi. Çocukların ve büyüklerin seveceği bir tarif. Yapanlara kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler:
3 tane büyük boy havuç
1 paket petibör bisküvi
tarçın
vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
süslemek için
fındık, fıstık, bisküvi kırıntıları ve değişik şekerlemeler

Hazırlanışı:
Havuçları soyduktan sonra rendeleyip toz şekerle yumuşayana kadar pişiriyoruz. Diğer bir yandan büsküvi ve cevizleri robotta çekip derin bir kaba alıyoruz. Üstüne tarçın ve vanilyayı ekleyip iyice harmanlıyoruz. Soğuyan havuçları da bisküvili karıııma ilave edip iyice yoğuruyouz.
Cevizden daha küçük parçalar alıp yuvarlayıp hindistan cevizine veya fındık, fıstık ve şekerlemelere bulayarak servis tabağına alıyoruz. Bir kaç saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.